Cremă de Fistic – Desertul Fin și Aromat care Îți Va Cuceri Simțurile – este un desert rafinat și delicios, apreciat pentru textura sa catifelată și aroma intensă de fistic. Această rețetă este ideală pentru a impresiona invitații la o cină festivă sau pentru a te răsfăța într-o zi obișnuită. Cu câteva ingrediente simple și […]
Pastrav cu baby spanac
PrinteazaPastrav cu baby spanac din: pastrav, mandarine, ulei de masline, sare, piper, nucsoara, baby spanac, unt, lamai, ceapa.
Ingrediente:
- 800 g pastrav
- 2 mandarine
- 4 linguri ulei de masline
- sare
- piper
- nucsoara
- 200 g baby spanac
- 50 g unt
- 2 lamai
- 1 ceapa alba mica
Mod de preparare:
Tăiaţi fileurile de păstrăv în bucăţi cu lăţimea de 7-8 cm. Curăţaţi mandarinele şi desfăceti-le în segmente.
Puneţi într-o tavă 2 linguri ulei, 100ml apă şi păstrăvul, mandarinele şi condimentele, după plac.
Puneţi tava la cuptor şi stropiţi din când în când ingredientele cu sosul din tavă. Este mai simplu dacă puneţi deasupra tăvii o folie aluminată.
După 30 – 40 de minute, scoateţi folia şi mai lăsaţi tava la cuptor la foc mic. Stoarceţi lămâile şi amestecaţi zeama lor cu 2 linguri ulei de măsline.
Omogenizaţi amestecul cu o furculiţă sau cu mixerul şi turnaţi-l peste peşte, când este gata şi aţi scos tava din cuptor. Separat, pregătiţi garnitura.
Spanacul spălat şi zvântat se trage la tigaie în untul în care s-a călit uşor o ceapă tăiată solzişori fini.
Se scurge sosul excedentar şi se montează garnitura de spanac împreună cu bucăţile de peşte.
Pastrav cu baby spanac
Pofta buna!
Delicioasa reteta asta, numai ca acum nu se mai gaseste spanac decat la punga