Pastrav in bacon
PrinteazaPastrav in bacon din: pastravi, bacon, usturoi, ulei, zeama de lamaie, sare, piper, rozmarin.
- 3 pastravi de dimensiune mijlocie
- 150 g felii de bacon
- 3-4 caei de usturoi
- 4 linguri ulei
- 2 linguri zeama de lamaie
- sare
- piper macinat
- rozmarin uscat maruntit
Mod de preparare:
Cureţi usturoiul, îl zdrobeşti, apoi îl freci cu 2 linguri de ulei, pe care îl încorporezi picătură cu picătură, amestecând continuu, îi acelaşi sens, ca la maioneză. Torni treptat zeama de lămâie şi mixezi, până capătă aspect de maioneză. Sărezi această pastă si o condimentezi cu piper şi rozmarin după gust.
Cureţi peştii, îi speli bine, apoi îi usuci cu ajutorul unui şervet şi îi ungi cu maioneza de usturoi. înveleşti fiecare peşte în câte 2 felii lungi şi subţiri de bacon.
Aşezi peştii în tava unsă cu uleiul rămas şi îi introduci în cuptorul cald, timp de 10 minute la foc iute, apoi 15 minute la foc mediu. Aduci la masă peştii alături de sferturi de lămâie sau însoţiţi de maioneză de usturoi şi mămăliguţă.
Pastrav in bacon
Pofta buna!