Pastravi cu pesto de patrunjel din: pastravi, usturoi verde, ulei de masline extravirgin, lamaie, alune, sare, piper, patrunjel, cimbru. Ingrediente: 4 păstrăvi 1 legătură usturoi verde 100 ml ulei de măsline extravirgin ¼ lămâie 100 g nuci sau alune sare piper măcinat patrunjel cimbru Mod de preparare: Cureți peștii, îi speli bine, iar […]
Pastrav cu cimbru si lamaie
PrinteazaPastrav cu cimbru si lamaie din: pastrav, unt, cimbru, lamaie, ulei de masline, cartofi, salata.
- 2 păstrăvi curăţaţi şi spălaţi
- 75 g unt moale
- 1 lingură cu cimbru proaspăt, tocat, plus câteva crenguţe
- sare şi piper negru
- 1 lămâie înjumătăţită şi feliată
- 1 lingură cu ulei de măsline
- cartofi şi salată pentru a servi
Mod de preparare:
Crestează fiecare peşte de patru ori. Amestecă 50 g unt cu cimbrul şi condimentează cu sare şi piper din belşug.
Introdu în crestături untul, feliile de lămâie şi crenguţe de cimbru.
Topeşte untul rămas într-o tigaie şi adaugă uleiul.
Când s-a încins, pune peştele în tigaie, cu crestăturile în jos şi prăjeşte-l timp de 3-4 minute la foc mediu, apăsându-l pentru a fi siguri că atinge tigaia.
Intoarce bucăţile de peşte cu grijă, să nu se dezlipească pielea şi prăjeşte-i încă 3-4 minute sau până când peştele s-a pătruns suficient.
Serveşte imediat, cu garnitură de cartofi şi salată.
Pastrav cu cimbru si lamaie
Pofta buna!
poate iti place si:
Cum se prepara Pastrav in sos de lamaie (VIDEO)
Cum se prepara Pastrav in sos de lamaie din: pastravi, suc de lamaie, ulei de masline, sare, piper si felii de lime. Ingrediente: 2 păstrăvi (800 g) sucul de la 2 lămâi 4-5 linguri ulei de măsline sare boabe de piper verde sau negru opțional felii de lime Cum se prepara Pastrav in sos […]
Pofta buna!