Pastrav cu ciuperci sotate
PrinteazaO reteta de pastrav cu ciuperci sotate din: pastravi, vin alb dulce, ciuperci, unt, rosii cherry, sare grunjoasa, piper, usturoi, capere, zeama de lamaie, ulei de masline si patrunjel.
- 4 păstrăvi
- 250 ml vin alb dulce
- 800 g ciuperci
- 100 g unt
- 300 g roşii cherry
- sare grunjoasă
- piper negru măcinat
- o legătură usturoi
- o linguriţă capere
- zeama de la o lămâie
- ulei de măsline
- o legătură pătrunjel
Mod de preparare:
Se spală şi se curăţă usturoiul verde. Se taie şi se pasează cu blenderul. Se adaugă ulei, sare şi piper, mentă, pătrunjel, zeama de lămâie şi caperele. Se ung peştii cu acest sos, se aşază în tavă, se stropesc cu puţin vin, se adaugă şi roşiile şi se dau la cuptor.
Se curăţă ciupercile, se taie, se spală, se scurg şi se sotează în unt topit. Se stropesc cu puţină apă şi se potrivesc cu sare şi piper. La final, se adaugă pătrunjel tocat. Se aranjeazăpe un platou si se servesc cu pastravul frumos rumenit.
Pastrav cu ciuperci sotate
Pofta buna!