Pastrav copt cu cartofi noi
PrinteazaPastrav copt cu cartofi noi din: pastrav, lamaie, unt, sare, cartofi, patrunjel, piper.
- 4 păstrăvi mari
- lămâie
- sare
- piper
- pătrunjel
- 16 cartofi noi medii
- 6 linguri unt moale
Mod de preparare:
Incingeţi cuptorul la treapta 4.
Radeţi fin jumătate din coaja unei lămâi, tăiaţi 8 felii subţiri de lămâie cu coajă. Curăţaţi şi spălaţi bine peştii, tăiaţi-le capetele şi cozile, uscaţi-i cu un prosop.
Pudraţi-i cu sare şi piper inclusiv pe interior, presăraţi puţină coajă de lămâie, frecaţi-le bine pielea cu condimentele. Băgaţi câte 2 felii de lămâie în burta fiecărui peşte, apoi ungeţi bine peştii pe exterior cu unt.
Puneţi fiecare peşte pe o bucată mare de folie de aluminiu, înfăşuraţi-l cât mai bine, adunând folia deasupra, ca o punguţă.
Pregătiţi alte 4 bucăţi de folie, pe care puneţi câte 4 cartofi, spălaţi şi curăţaţi. Presăraţi cu sare şi piper, adăugaţi 1 lingură de unt în fiecare pachet şi strângeţi folia în jurul cartofilor.
Puneţi pachetele pe o tavă mare, în cuptor. Lăsaţi să se coacă 20-25 min.
Scoateţi din cuptor, lăsaţi 5 min, apoi transferaţi pe fiecare farfurie câte un peşte şi cartofii dintr-un pachet, scurgând bine deasupra şi sosul din pachete.
Presăraţi pătrunjel şi serviţi cu lămâie.
Pofta buna!