Pastrav copt cu cartofi noi

Printeaza

Pastrav copt cu cartofi noi din: pastrav, lamaie, unt, sare, cartofi, patrunjel, piper.

Ingrediente:Pastrav copt cu cartofi noi

  • 4 păstrăvi mari
  • lămâie
  • sare
  • piper
  • pătrunjel
  • 16 cartofi noi medii
  • 6 linguri unt moale

 

Mod de preparare:

Incingeţi cuptorul la treapta 4.

Radeţi fin jumătate din coaja unei lămâi, tăiaţi 8 felii subţiri de lămâie cu coajă. Curăţaţi şi spălaţi bine peştii, tăiaţi-le capetele şi cozile, uscaţi-i cu un prosop.

Pudraţi-i cu sare şi piper inclusiv pe interior, presăraţi puţină coajă de lămâie, frecaţi-le bine pielea cu condimentele. Băgaţi câte 2 felii de lămâie în burta fiecărui peşte, apoi ungeţi bine peştii pe exterior cu unt.

Puneţi fiecare peşte pe o bucată mare de folie de aluminiu, înfăşuraţi-l cât mai bine, adunând folia deasupra, ca o punguţă.

Pregătiţi alte 4 bucăţi de folie, pe care puneţi câte 4 cartofi, spălaţi şi curăţaţi. Presăraţi cu sare şi piper, adăugaţi 1 lingură de unt în fiecare pachet şi strângeţi folia în jurul cartofilor.

Puneţi pachetele pe o tavă mare, în cuptor. Lăsaţi să se coacă 20-25 min.

Scoateţi din cuptor, lăsaţi 5 min, apoi transferaţi pe fiecare farfurie câte un peşte şi cartofii dintr-un pachet, scurgând bine deasupra şi sosul din pachete.

Presăraţi pătrunjel şi serviţi cu lămâie.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.