Pastrav copt pe gratar, aromat cu dafin

Printeaza

Pastrav copt pe gratar, aromat cu dafin din: usturoi, cimbru, piper, pastravi, foi de dafin, unt, zeama de lamaie, patrunjel.

 

Ingrediente:Pastrav copt pe gratar, aromat cu dafin

  • 1 catel de usturoi, bine zdrobit
  • 2 lingurite cimbru proaspat, tocat marunt, sau 1 lingurita cimbru uscat
  • 1/4 lingurita piper macinat
  • 6 pastravi (350-400 g fiecare), curatati
  • 6 foi de dafin
  • 6 linguri unt topit
  • 2 lamai (zeama)
  • 1/4 cana patrunjel tocat

 

Mod de preparare:

Frecaţi bine usturoiul cu puţină sare, amestecaţi-1 cu cimbrul şi piperul. Ungeţi bine peştii pe exterior cu acest amestec.

Pudraţi-i înăuntru cu puţină sare, introduceţi în fiecare câte o foaie de dafin.

Puneţi fiecare peşte pe o bucată mare de folie de aluminiu, unsă cu puţin ulei, turnaţi câte 1 lingură de unt pe fiecare, înfăşuraţi bine cu folia, strângând la capete, să nu curgă lichidul, apoi împachetaţi într-o a doua bucată de folie.

Frigeţi 12-15 min, întorcând pachetele o dată. Serviţi cu sosul din pachet, cu zeamă de lămâie şi pătrunjel.

 

 

retete

Pastrav cu Lamaie si Rozmarin

Pastrav cu Lamaie si Rozmarin din: pastrav, lamai, usturoi, ulei de masline, unt, sare, piper, frunze de dafin, rozmarin. Bucură-te de momentele speciale cu o rețetă de pastrav deosebită, gata să cucerească papilele gustative ale tuturor invitaților tăi! Acest preparat exclusivist este perfect pentru sărbători și ocazii festive. Cu o istorie bogată și o aromă […]

Păstrăv la Cuptor cu Măsline și Rozmarin

Păstrăv la Cuptor cu Măsline și Rozmarin din: pastravi, masline, ulei de masline, rozmarin, usturoi, sare, piper, lamaie, frunze de rozmarin. Este o rețetă ce îmbină aromele mediteraneene pentru a crea o experiență culinară elegantă și plină de savoare. Păstrăvul este preparat la cuptor, acoperit cu o crustă de măsline, rozmarin și ulei de măsline, […]

 

Păstrăv la Folie cu Legume și Ierburi Aromate

Păstrăv la Folie cu Legume și Ierburi Aromate din: file de pastrav, morcov, dovlecel, ceapa rosie, rozmarin, foi de dafin, lamaie, sare, piper, ulei de masline extravirgin, frunze de patrunjel. Este o rețetă de pește simplă, dar sofisticată, care păstrează aromele naturale ale ingredientelor într-un pachet de folie. Legumele proaspete și ierburile aromate completează savoarea […]

 

 

 

Pofta buna!

 

 

 

1 comentariu

  1. Imi place foarte mult pastravul

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.