Pastrav copt pe gratar
PrinteazaPastrav copt pe gratar din: usturoi, cimbru, piper, dafin, pastrav, lamai, unt, patrunjel.
- 1 căţel de usturoi, bine zdrobit
- 2 linguriţe cimbru proaspăt, tocat mărunt, sau 1 linguriţă cimbru uscat
- 1/4 linguriţă piper măcinat
- 6 păstrăvi (350-400 g fiecare), curăţaţi
- 6 foi de dafin
- 6 linguri unt topit
- 2 lămâi (zeama)
- 1/4 cană pătrunjel tocat
Mod de preparare:
Frecaţi bine usturoiul cu puţină sare, amestecaţi-l cu cimbrul şi piperul. Ungeţi bine peştii pe exterior cu acest amestec.
Pudraţi-i înăuntru cu puţină sare, introduceţi în fiecare câte o foaie de dafin.
Puneţi fiecare peşte pe o bucată mare de folie de aluminiu, unsă cu puţin ulei, turnaţi câte 1 lingură de unt pe fiecare, înfăşuraţi bine cu folia, strângând la capete, să nu curgă lichidul, apoi împachetaţi intr-o a doua bucată de folie.
Frigeţi 12-15 min, întorcând pachetele o dată. Serviţi cu sosul din pachet, cu zeamă de lămâie şi pătrunjel.
Pofta buna!