Pastrav in crusta de susan

Printeaza

Pastrav in crusta de susan din: patravi, ou, faina alba, susan, lamaie, ulei, sare si piper.

 

Ingrediente

  • doi păstrăvi
  • un ou
  • două lin­guri de făină albă
  • 50 g susan
  • o lămâie
  • ulei pentru prăjit
  • sare şi piper după gust

 

 

Mod de preparare:

Asezonaţi peştele cu sare şi pi­per pe interior şi exterior, apoi stropiţi-l cu zeama de la o jumăta­te de lămâie.

Bateţi un ou şi adău­gaţi sare. Treceţi mai întâi peştele prin făină, apoi prin oul bătut şi, la sfârşit, prin susan.

Presaţi-l bine în susan, pentru ca acesta să se prin­dă cât mai bine.

Prăjiţi peştele pe fiecare parte într-o tigaie încinsă cu ulei timp de 10 minute.

Păs­trăvul în crustă de susan poate fi servit cu garnitură de cartofi pră­jiţi.

Pentru decor, folosiţi jumăta­tea de lămâie rămasă.

 

Pofta buna!

 

 

 

 

 


poate iti place si:

Păstrăv în sare

Pastrav in crusta de sare si rozmarin

Pastrav in crusta de sare si rozmarin din: păstrăvi, oua, sare grunjoasa, rozmarin, cimbru uscat, lamie. Ingrediente: 2 păstrăvi 4 albuşuri 2 căni sare grunjoasa crenguţe rozmarin 2 linguri cimbru uscat 1 lămâie Mod de preparare: Incingi cuptorul. Cureţi peştele de solzi şi de intestine şi îl speli. Baţi albuşurile şi apoi încorporezi sarea. Pui cimbrul, câte o lingură, […]

 

Păstrăv rece cu maioneză

Pastrav in crusta de malai

O retete de peste, pastrav in crusta de malai cu cartofi, dovlecei, rozmarin, faina, usturoi, boia dulce sare, piper si ulei de floarea soarelui. Ingrediente: 4 păstrăvi 800 g cartofi mici doi dovlecei două fire de rozmarin 3 linguri de mălai 3 linguri de făină o căpăţănă usturoi o lingură de boia dulce sare piper […]

 

Peste prajit cu sos de usturoi si mamaliguta

Peste prajit cu sos de usturoi si mamaliguta

Peste prajit cu sos de usturoi si mamaliguta din: peste, faina, malai, ulei, usturoi, sare, patrunjel. Ingrediente: 1 peşte de 2 kg (crap, şalău, caras mare) sau 6 peşti mijloci (scrumbii, păstrăvi) 2 linguri cu făină + 2 linguri cu mălai 1 cană cu ulei 1 căpăţănă de usturoi sare 6-8 tije de pătrunjel verde […]

 

 

 

Pofta buna!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.