Pastrav cu bacon si fasole verde
PrinteazaPastrav cu bacon si fasole verde din: pastravi, ulei, sare grunjoasa, usturoi, malai, piper, cimbru, fasole verde, ulei de masline, otet balsamic, bacon afumat, rosie, ardei capia, lamai si patrunjel.
- 4 bucata păstrăvi
- ulei de prăjit
- sare grunjoasă
- 4 bucati usturoi
- 100 g mălai
- piper măcinat
- cimbru uscat600 g fasole verde fideluta
- 4 linguri ulei de măsline
- oţet balsamic
- 100 g bacon afumat
- 1 bucata roşie
- 1 bucata ardei capia
- 1 bucata lămâi
- 1 legatura pătrunjel
Mod de preparare:
Se spală păstrăvii în 3-4 ape, se şterg cu un prosop absorbant de bucătărie şi se condimentează cu sare, piper, cimbru şi usturoi măcinat. Se acoperă şi se lasă aproximativ o oră la macerat. Se curăţă fasolea, se rupe şi se pune să fiarbă în apă cu sare.
Se taie baconul cubuleţe, roşia şi ardeiul la fel şi se călesc în puţin ulei. După ce s-au rumenit, se condimentează cu sare şi piper şi se dau la rece. Fasolea fideluţă fiartă se pune într-un bol, se potriveşte cu sare şi piper, se adaugă uleiul de măsline şi oţetul balsamic.
Păstrăvii se trec prin mălai şi se prăjesc în uleiul încins. Se scurg de ulei pe un prosop de hârtie şi se servesc pe pat de fasole verde. Pe deasupra, se presară baconul prăjit, felii de lămâie şi pătrunjel.
Pofta buna!