Păstrăv cu gălbiori şi sos verde

Printeaza

O reteta delicioasa de pastrav cu: galbiori, smantana, patrunjel, usturoi, lamie, portocala, rozmarin, ardei iute, pudra de curry, sare, piper, ulei.

Ingrediente:

  • 4 păstrăvi
  • 500 g gălbiori
  • 250 ml smântână
  • o legătură de pătrunjel
  • 5 căţei de usturoi
  • o lămâie
  • o portocală
  • un fir de rozmarin
  • un ardei iute
  • o linguriţă cu pudră de curry
  • sare
  • piper
  • ulei de floarea-soarelui

 

Mod de preparare:

Păstrăvii se curăţă, se evis- cerează, se spală şi se scurg de apă. Se ung în interior şi la suprafaţă cu ulei, se presară pudră de currry, sare şi piper. Se aşază pe o tavă tapetată cu hârtie de copt, se stropesc cu suc de lămâie şi cu suc de portocală.

Se introduce în fiecare păstrăv rozmarin tocat şi puţin ardei iute, se stropesc cu puţin ulei şi se introduce tava în cuptorul încins, unde se lasă circa 20 de minute. Usturoiul se curăţă de foi, se spală şi se pisează într-un bol.

Se adaugă pătrunjelul, sare, piper şi smântână. Se pune ardeiul iute rămas şi se pasează totul cu un blender.

Gălbiorii se spală, se taie în jumătăţi sau se lasă întregi şi se prăjesc în ulei încins. Se scot pe un platou alături de păstrăvi, se toarnă deasupra sosul de smântână cu pătrunjel şi se servesc imediat.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.