Pastrav cu galbiori
PrinteazaPastrav cu galbiori din: pastrav, galbiori, ulei, usturoi, lamaie, sare, piper, rozmarin.
- 1 păstrăv mare
- 500 g bureţi gălbiori
- 50 ml ulei
- 1/2 căpăţână de usturoi
- 1 lămâie
- piper
- rozmarin
- sare
Mod de preparare:
Se curăţă peştele, se spală şi se usucă cu şerveţele absorbante. în interiorul peştelui se pun 1-2 crenguţe de rozmarin şi 1-2 feliuţe de lămâie. Se pune un strat fin de sare pe grătar şi se frige peştele pe grătarul încins.
Bureţii se spală şi se prăjesc până scade zeama. Se adaugă o ceaşcă de mujdei de usturoi şi se lasă două minute să mai fiarbă. Se condimentează cu piper şi rozmarin.
Se pune peştele pe un pat de gălbiori, se decorează cu rozmarin verde şi feliuţe de lămâie.
Pofta buna!