Pastrav cu galuste de branza si sos

Printeaza

Pastrav cu galuste de branza si sos din: păstrăvi, brânză de vaci, unt, oua, faian, pesmet, morcovi, sare, piper, arpagic, vin alb, smântână, untişor, zeamă de lămâie,

Pastrav cu galuste de branza si sos

Ingrediente:

  • 4 păstrăvi de circa 250 g fiecare

Pentru găluşte:

  • 350 g brânză de vaci
  • 70 g unt
  • 3 gălbenuşuri
  • 100 g făină
  • 3 linguri pesmet
  • 200 g morcovi
  • sare şi piper, după gust

Pentru sos:

  • 20 g unt
  • 1 arpagic
  • 100 ml vin alb
  • 200 ml smântână
  • 50 g untişor
  • 50 g zeamă de lămâie
  • sare şi piper, după gust

Mod de preparare:

Amesteci brânza de vaci cu un­tul înmuiat, cu gălbenuşurile, fă­ina, pesmetul, morcovii curăţaţi spălaţi şi daţi prin răzătoarea mică, sarea şi piperul.

Din aceas­tă compoziţie formezi cu palmele ude 12 găluşte, pe care le pui la fiert în apă clocotită, circa 15-20 de minate.

Cureţi ceapa, o speli, o tai solzişori şi o căleşti în unt, după care stingi cu smântână şi vin.

Adaugi untişorul curăţat de codiţe şi spălat şi îl dai în clocot timp de 5 minute, după care pui sosul la mixer, pentru a obţine un piure. Potriveşti gustul de sare şi piper.

Apoi adaugi zeamă de lămâie, amesteci din nou şi păs­trezi preparatul la cald. Cureţi păstrăvii de solzi, scoţi intestinele şi urechile, îi speli în apă rece şi îi zvinţi într-un ştergar.

Apoi îi dai cu un praf de sare şi piper, atât la interior, cât şi la exterior, după care îi prăjeşti în ulei încins, până ce se rumenesc pe ambele părţi. Serveşti peştii cu găluşte şi sos.

Pastrav cu galuste de branza si sos

Pastrav cu galuste de branza si sos

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.