Păstrăv cu legume înăbuşite
PrinteazaPăstrăv cu legume înăbuşite: pastrav, ceapa rosie, gogosari murati, ciuperci, rosii, vin alb, ulei, sare, piper.
- 1 pastrav de aproximativ 700 g
- 2 cepe rosii
- 2 gogosari murati
- 200 g ciuperci proaspete sau 1 cutie ciuperci conservate
- 300 g rosii
- 100 ml vin alb sec
- 25 ml ulei
- sare
- piper
Mod de preparare:
Cureţi legumele şi ciupercile. Tai ceapa solzişori, ciu- percijjg în cubuleţe, gogoşarii în fâşii înguste şi roşiile decojite în cuburi. Incingi uleiul într-o cratiţă şi căleşti ceapa, după care adaugi gogoşarii şi ciupercile.
Amesteci până când se pătrund şi scade zeama lăsată de legume, după care pui roşiile, vinul alb şi potriveşti de sare şi piper.
Le laşi să scadă la foc mic, până când legumele se înmoaie. Intre timp, cureţi peştele de cap, solzi, aripioare înotătoare şi viscere. Il speli bine atât în interior, cât şi la exterior. După ce l-ai uscat între prosoape curate de bucătărie, îl presari cu sare şi piper.
Intr-un vas termorezistent, pui sosul preparat şi aşezi deasupra peştele. Introduci vasul în cuptorul preîncălzit, la foc mediu, pentru 20-25 de minute.
Păstrăv cu legume înăbuşite
Pofta buna!