Pastrav cu legume la cuptor
Printeaza
O reteta delicioasa de pastrav cu legume: cartofi, ardei gras, rosii, usturoi, sardele, masline negre, ulei, vin alb, boia, maghiran, sare si piper.
Ingrediente:
- 1 păstrăv
- 750 g cartofi
- 4 ardei graşi roşii
- 400 g roşii
- 3 căţei de usturoi
- 1 conservă sardele în ulei
- 2 linguri măsline negre
- ulei
- vin alb
- măghiran
- boia
- sare
- piper
- rozmarin
Mod de preparare:
Speli cartofii, îi fierbi în coajă, îi cureţi de coajă şi îi tai în sferturi. Cureţi ardeii, îi speli, îi tai fâşii. Opăreşti roşiile 1 minut în apă clocotită, le decojeşti şi le tai în sferturi. Cureţi şi păstrăvul, îl speli bine, îl crestezi, îl umpli cu sardele şi-l aşezi într-o tavă cu ulei.
Adaugi ardeii, roşiile, măslinele şi usturoiul tăiat mărunt. Torni puţin vin alb, presari boia, sare, piper şi măghiran după gust şi dai tava la cuptor pentru 35 de minute. Prăjeşti cartofii în ulei încins şi, când sunt gata, îi presari cu sare, piper şi rozmarin.
Scoţi peştele cu garnitura pe un platou şi aranjezi alături şi cartofii prăjiţi.
Pofta buna!