Pastrav cu legume la cuptor

Printeaza

 

O reteta delicioasa de pastrav cu legume: cartofi, ardei gras, rosii, usturoi, sardele, maslPastrav cu legume la cuptorine negre, ulei, vin alb, boia, maghiran, sare si piper.

Ingrediente:

  • 1 păstrăv
  • 750 g cartofi
  • 4 ardei graşi roşii
  • 400 g roşii
  • 3 căţei de usturoi
  • 1 con­servă sardele în ulei
  • 2 linguri măsline negre
  • ulei
  • vin alb
  • măghiran
  • boia
  • sare
  • piper
  • rozmarin

 

 

Mod de preparare:

Speli cartofii, îi fierbi în coajă, îi cureţi de coajă şi îi tai în sferturi. Cureţi ardeii, îi speli, îi tai fâşii. Opăreşti roşiile 1 minut în apă clocotită, le decojeşti şi le tai în sferturi. Cureţi şi păstrăvul, îl speli bine, îl crestezi, îl umpli cu sardele şi-l aşezi într-o tavă cu ulei.

Adaugi ardeii, roşiile, măslinele şi usturoiul tăiat mărunt. Torni puţin vin alb, presari boia, sare, piper şi măghiran după gust şi dai tava la cuptor pentru 35 de minute. Prăjeşti cartofii în ulei încins şi, când sunt gata, îi presari cu sare, piper şi rozmarin.

Scoţi peştele cu garnitura pe un platou şi aranjezi alături şi cartofii prăjiţi.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.