Păstrăv cu legume

Printeaza

O reteta delicioasa de pastrav cu: broccoli, ardei capia, ceapa, usturoi, vinete, ciuperci, unt, faina, apa, lapte, parmezan, sare, piper, patrunjel.

Ingrediente:Păstrăv cu legume

  • 4 păstrăvi mai mici
  • 500 g broccoli
  • 500 g ardei capia copţi
  • două cepe
  • 5 căţei de usturoi
  • două vinete
  • 200 g ciuperci
  • 50 g unt
  • 120 g făină
  • 250 ml apă
  • 250 ml lapte dulce
  • 100 g parmezan
  • sare
  • piper
  • pătrunjel

Mod de preparare:

Ciupercile se spală, se toacă mărunt şi se pun într-un cas­tron. Cepele se curăţă de foi, se spală, se toacă şi se pun peste ciu­perci. Se topeşte jumătate din unt, se amestecă bine cu făina, se adaugă apa şi.laptele, sare şi piper. Se fierbe până se îngroaşă şi se ia de pe foc.

Untul rămas se topeşte, se pun ceapa şi ciupercile, sare şi piper. Se călesc până se înmoaie, se iau de pe foc, se pun peste sos şi se lasă să se răcească. Păstrăvii se curăţă, se eviscerează, se spală şi se condimentează.

Se umplu cu pătrunjel tocat amestecat cu usturoi pisat, se aşază într-o tavă, se toarnă puţină apă şi se ţin în cuptorul încins 30 de minute. Broccoli se fierbe, se rupe bu­cheţele şi se pune pe un platou. Se aşază păstrăvii, vinetele feliate şi prăjite, ardeii capia şi se toarnă deasupra sosul cald.

Păstrăv cu legume

Păstrăv cu legume

Pofta buna!

1 comentariu

  1. Maria Antonescu

    A bun, pastravul este delicios

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.