Păstrăv cu măsline

Printeaza

Păstrăv cu măsline

Ingrediente:Păstrăv cu măsline

  • 4 păstrăvi
  • 500 g arpagic
  • 100 g măsline verzi
  • 100 g măsline negre
  • 500 g roşii
  • doi ardei capia
  • doi căţei de usturoi
  • un vârf de cuţit cu boia iute
  • oregano
  • sare, piper
  • o lămâie
  • varză albă
  • sfeclă roşie

Preparare:

Păstrăvii se curăţă, se eviscerează şi se spală. Se ung cu ulei, se condimentează şi se pun într-o tavă înaltă cu o cană de apă, puţin ulei şi lămâia tăiată în felii. Se introduc în cuptor, se ţin 25-30 de minute, se scot şi se acoperă cu un capac.

Roşiile se spală, se curăţă de pieliţă şi se dau pe râzătoare. Ardeii se toacă mărunt. Arpagicul se curăţă de foi, se spală şi se pune într-un castron. Se încing trei linguri de ulei într-o cratiţă, se pun ardeii şi se călesc timp de două minute. Se adaugă arpagicul şi se prăjeşte până când devine sticlos.

Se adaugă roşiile, sare, piper, boia iute şi o cană de apă. Se lasă să scadă puţin sosul, se adaugă cele două tipuri de măsline, verdeaţă tocată şi se mai fierbe zece minute.

Se scoate peştele din tavă şi se pune deasupra sosul de roşii cu măsline.

 

Pofta buna!

1 comentariu

  1. Imi place orice fel de peste. O sa fac si eu pastrav cu masline.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.