Pastrav cu miez de graham
PrinteazaPastrav cu miez de graham din: pastravi, rosii, lamai, patrunjel, marar, paine graham, ulei de masline, unt, sare, piper.
- 2-3 pastravi (circa 1,2 kg)
- 4 rosii
- 2 lamai
- 1 legatura patrunjel verde
- 2 fire marar
- 4 felii de paine graham
- 4 linguri ulei de masline
- 40 g unt
- sare
- piper
Mod de preparare:
Se curata pestele, se spala bine, se zvanta si se sareaza in interior. Rosiile spalate si sterse se taie felii mai groase, la fel si una din lamai. Verdeata se spala si se taie marunt (cu foarfeca).
Se asaza feliile de rosii ca solzii de peste intr-o forma mare, dreptunghiulara, termorezistenta, se sareaza, se pipereaza si se presara cu jumatate din verdeata tocata.
La mijlocul formei se pun pestii, peste ei feliile de lamai, si deasupra se toarna 2 linguri de ulei de masline.
Se sareaza, se pipereaza, se presara miezul de paine de graham si se baga in cuptorul incins. Se lasa sa se rumeneasca 20 de minute.
Intre timp, se topeste untul pe bain-marie (vas cu aburi) impreuna cu uleiul ramas si zeama celei de-a doua lamai.
Se gusta de sare si piper si, la urma de tot, se adauga verdeata.
Pestii se servesc calzi, cu sosul de unt alaturi.
Pofta buna!