Păstrăv cu migdale şi ardei gras
PrinteazaO reteta delicioasa de pastrav cu: ardei gras rosu, rosii, ulei de masline, otet balsamic, fulgi de migdale, lamaie, rucola.
- 1 ardei gras roşu, curăţat de seminţe şi tăiat în bucăţi
- 2 roşii mari, tăiate grosier, sau o mână de roşii cherry, înjumătăţite
- 1 căţel de usturoi, mărunţit
- 1 lingură ulei de măsline, plus extra pentru salată
- 1lingură de oţet balsamic
- 2 fileuri de păstrăv,de aprox. 140g fiecare
- 2 linguri fulgi de migdale
- felii groase de lămâie
- frunze de rucola, pentru servit
Mod de preparare:
Se întinge cuptorul la 190° C/gaz 5. Se amestecă ardeiul, roşiile, usturoiul, uleiul şi oţetul, apoi se răstoarnă într-o tavă şi se dau la cuptor timp de 20 de minute.
Se adaugă fileurile de peşte, se presară migdalele şi se mai ţine tava la cuptor încă 10-15 minute, până când păstrăvul e copt şi migdalele sunt rumenite. Se serveşte cu felii de lămâie, care se storc peste peşte, şi cu salată din frunze de rucola.
Păstrăv cu migdale şi ardei gras
Pofta buna!