Păstrăv cu orez picant

Printeaza

Păstrăv cu orez picant

Ingrediente:Păstrăv cu orez picant

  • 4 păstrăvi
  • 200 g orez
  • un ardei gras roşu
  • un ardei gras verde
  • un ardei iute
  • 200 g boabe de porumb
  • o jumătate de fir de praz
  • o lingură de capere
  • două lămâi
  • un morcov
  • 50 g stafide
  • pătrunjel
  • sare, piper
  • ulei de floarea-soarelui

Preparare:

Păstrăvul se curăţă, se eviscerează, se spală şi se condimentează. Se pune într-o tavă, deasupra se aşază felii de lămâie, se adaugă o cană de apă, două linguri de ulei şii câteva fire de pătrunjel.

Se introduce tava în cuptor şi se ţine la foc mediu 30 de minute. Se scoate din cuptor, se acoperă cu un capac şi se păstrează la cald. Ardeii graşi şi ardeiul iute se curăţă de seminţe, se spală şi se taie cubuleţe. Prazul se curăţă, se spală şi se toacă mărunt.

Se încing trei linguri de ulei într-o cratiţă, se pun prazul şi ardeii, morcovul curăţat de coajă şi tăiat mărunt. Se călesc cinci minute, apoi se adaugă orezul spălat, o cană de apă, sare şi piper.

Când orezul este fiert, se adaugă boabele de porumb, caperele, pătrunjelul tocat, stafidele şi se mai fierbe cinci minute.

Pofta buna!

Incoming search terms:

  • pastrav cu orez

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.