Pastrav cu orez si rozmarin
PrinteazaPastrav cu orez si rozmarin din: pastravi, orez, rosii, limete, rozmarin, usturoi, sare, piper, ulei, capere, vin.
- unul sau doi păstrăvi
- o cană de orez
- roşii cherry
- două limete
- o crenguţă de rozmarin
- usturoi
- sare
- piper
- ulei
- o mână de capere
- o cană cu vin alb sec.
Mod de preparare:
Peştele se curăţă, se eviscerează şi se spală bine sub jet de apă în interior şi în exterior.
Se ia o tavă în care se pune ulei, apoi peştele dat cu sare, piper, usturoi, rozmarin şi roşiile cherry întregi, apoi se dă la cuptor pentru 20 de minute.
Separat orezul se pune la fiert în apă cu sare şi când este gata se pune la scurs.
Când este gata se pune pe un platou amestecat cu caperele, iar deasupra se pune peştele peste care se stoarce zeamă de lămâie.
Pofta buna!