Pastrav cu orez

Printeaza

Pastrav cu orez din: pastravi sau peste mare, orez, ulei, morcovi, sare, faina, lapte dulce, scortisoara.

Ingrediente:Pastrav cu orez

  • 4-6 păstrăvi sau 1 peşte mare
  • 1 cană cu orez
  • 2-3 linguri cu ulei
  • 2 morcovi
  • sare
  • 1 lingură cu făină
  • 1/2 l lapte dulce
  • 1 linguriţă cu scorţişoară pulbere

 

Mod de preparare:

Curăţaţi peştele de aripioare, păstraţi capul păstrăvilor, goliţi de intestine, spălaţi, apoi săraţi pe dinăuntru şi lăsaţi să stea într-un vas adânc 1/4 oră.

Alegeţi orezul bob cu bob, spălaţi în 2-3 ape, puneţi la fiert cu 3 măsuri de apă caldă, sare şi 2 morcovi curăţaţi şi spălaţi.

Lăsaţi să fiarbă la foc mic 20 min, acoperiţi vasul şi stingeţi focul. Lăsaţi să se răcorească 20 min.

Ungeţi cu ulei o tavă cu pereţii înalţi, turnaţi orezul, tapetaţi (cu lama cuţitului) pereţii şi fundul tăvii cu orez, aşezaţi peştii la rând şi turnaţi peste ei lapte dulce în care aţi desfăcut o lingură cu faină. Aşezaţi rondele de morcov fiert printre peşti. Puneţi tava la cuptor pt 1/2 oră.

Serviţi mâncarea caldă: 1 peşte, o porţie de orez, rondele de morcov, totul presărat cu scorţişoară pulbere. Este potrivit vinul alb.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.