Pastrav cu orez
PrinteazaPastrav cu orez din: pastravi sau peste mare, orez, ulei, morcovi, sare, faina, lapte dulce, scortisoara.
- 4-6 păstrăvi sau 1 peşte mare
- 1 cană cu orez
- 2-3 linguri cu ulei
- 2 morcovi
- sare
- 1 lingură cu făină
- 1/2 l lapte dulce
- 1 linguriţă cu scorţişoară pulbere
Mod de preparare:
Curăţaţi peştele de aripioare, păstraţi capul păstrăvilor, goliţi de intestine, spălaţi, apoi săraţi pe dinăuntru şi lăsaţi să stea într-un vas adânc 1/4 oră.
Alegeţi orezul bob cu bob, spălaţi în 2-3 ape, puneţi la fiert cu 3 măsuri de apă caldă, sare şi 2 morcovi curăţaţi şi spălaţi.
Lăsaţi să fiarbă la foc mic 20 min, acoperiţi vasul şi stingeţi focul. Lăsaţi să se răcorească 20 min.
Ungeţi cu ulei o tavă cu pereţii înalţi, turnaţi orezul, tapetaţi (cu lama cuţitului) pereţii şi fundul tăvii cu orez, aşezaţi peştii la rând şi turnaţi peste ei lapte dulce în care aţi desfăcut o lingură cu faină. Aşezaţi rondele de morcov fiert printre peşti. Puneţi tava la cuptor pt 1/2 oră.
Serviţi mâncarea caldă: 1 peşte, o porţie de orez, rondele de morcov, totul presărat cu scorţişoară pulbere. Este potrivit vinul alb.
Pofta buna!