Pastrav cu salvie
PrinteazaPastrav cu salvie din: pastravi, faina, migdale, ou, unt, frunze de salvie, ulei, otet balsamic, zahar brun, lamaie, lapte, salvie, sare.
- 4 pastravi
- 5 linguri faina
- 50 g migdale
- 1 ou
- 4 linguri unt
- 12 frunze de salvie
- 3 linguri ulei
- 1 lingurita otet balsamic
- 1 lingurita zahar brun
- 1 lamaie
- 1 pahar lapte
- 1 lingurita salvie uscata macinata
- sare
Mod de preparare:
Cureţi peştii şi îi speli bine atât în interior, cât şi la exterior. îi laşi să se scurgă, apoi îi presari cu puţină sare şi cu salvie uscată măcinată. Ii treci prin 4 linguri de făină şi îi prăjeşti pe ambele părţi, în 2 linguri de unt topit, amestecat cu ulei. îi scoţi pe hârtie absorbantă.
Topeşti în tigaie untul rămas şi căleşti migdalele. Adaugi zeama de lămâie, oţetul şi zahărul brun şi laşi să fiarbă totul, până mai scade sosul. Baţi oul împreună cu făina rămasă, laptele şi sare după gust. Treci frunzele de salvie prin acest amestec si le prajesti. Serveşti peştele cu sos şi salvia pane.
Pastrav cu salvie
Pofta buna!