Pastrav cu solzi de migdale
PrinteazaPastrav cu solzi de migdale din: pastraci eviscerati, migdale fulgi, lamaie, unt, ulei, sare, piper alb, oua, mustar, lamaie, apa, smantana.
- 2 păstrăvi evisctraţi
- 50 g migdale fulgi
- 1 lămâie
- făină
- 2 linguri unt
- 3-4 linguri ulei (pentru prăjit)
- sare
- piper alb
Pentru sosul de mustar:
- 2 gălbenuşuri
- 2 linguri muştar
- 1 linguri zeamă de lămâie
- 50 ml apă
- 2-3 linguri smântână
Mod de preparare:
Păstrăvii se curata de solzi, se săreaza şi piperează în interior şi pe exterior; se lasă 15 min. acoperiti.
Se pudrează peştii cu făină atât pe exterior, cât şi în interior. Se prăjesc în ulei cu o lingură de unt, pe ambele părţi, câte 4-5 minute, apoi se scot pe o tavă încălzită.
Migdalele se prăjesc în untul rămas şi se presară peste păstrăvi, apoi se decorează cu felii de lămâie.
Pentru sosul de muştar, se fierb gălbenuşurile la bain-marie cu muştarul, zeama de lămâie, 50 ml apă şi un praf de sare, amestecând continuu, până se îngroaşă sosul. Se ia vasul de pe foc şi compoziţia se amestecă cu smântână.
Se poate adăuga un strop de zahăr. Păstrăvii se servesc cu cartofi natur, salată şi sos de muştar.
Pofta buna!