Pastrav cu sos de legume
PrinteazaPastrav cu sos de legume din: pastrav, ciuperci, praz, pasta, patrunjel, vin, ulei, sare, piper.
- 4 păstrăvi mici
- 500 g ciuperci
- 1 fir de praz
- 350 g pastă de roşii şi ardei
- 1 legătură pătrunjel
- 50 ml vin alb
- 30 ml ulei de măsline
- sare
- piper măcinat
- 2 frunze de dafin
Mod de preparare:
Cureţi peştele şi îl speli bine atât în interior, cât şi la exterior. Il laşi să se scurgă şi îl presari cu sare şi piper. Ungi cu ulei o hârtie de copt şi aşezi peştele, după care îl ambalezi în hârtie şi o strângi la capete.
Il aşezi într-o tavă, în cuptorul încălzit la 200 °C şi îl coci timp de 15 minute pe fiecare parte.
Intre timp, speli ciupercile, le cureţi şi le tai în bucăţi sau în felii subţiri. Speli prazul şi îl tai în rondele fine.
Pui într-o tigaie uleiul, căleşti prazul şi ciupercile până scad, în vasul acoperit cu capac. Torni vinul şi adaugi pasta de roşii şi foile de dafin, iar după ce au fiert împreună 5 minute, sărezi şi condimentezi sosul şi stingi focul.
Torni sosul într-o tavă şi pui în el peştii scoşi din folie. Coci preparatul circa 40 de minute, întorcând peştii pe partea cealaltă, la jumătatea timpului, îi serveşti presăraţi cu mămăliguţă, alături de pătrunjel fin tocat.
Pofta buna!