Pastrav cu sos de portocale
PrinteazaPastrav cu sos de portocale din: pastrav, portocala, vin, ulei, unt, smantana, capere, sare, piper.
- 500 g pastrav
- zeama de la o portocală
- 1 portocală pentru decor
- 50 g unt
- 125 g smântână
- 1 borcan cu capere (100 g)
- 1 pahar cu vin alb
- ulei de măsline
- sare
- piper alb
- piper negru
Mod de preparare:
Condimentează fileurile cu sare şi piper. Toarnă un pic de ulei de măsline şi puţină zeamă de portocale peste ele.
Topeşte untul, adaugă restul de zeamă de portocală. Amestecă până dă într-un clocot. Adaugă smântână. Continuă să amesteci, până se omogenizează. Lasă pe foc încă cinci minute, la de pe foc şi adaugă caperele şi piper alb măcinat.
Incinge puţin ulei de măsline şi prăjeşte bucăţile de peşte circa 5-6 minute pe fiecare parte, stinge cu vinul alb şi scoate imediat pe un platou. Adaugă sosul. Decorează cu felii şi coajă subţire de portocală.
Pofta buna!