Pastrav cu sos de usturoi si mustar

Printeaza

Pastrav cu sos de usturoi si mustar din: păstrăv, mălai, ulei, condiment din legume uscate, sare, piper negru macinat, lamaie, usutroi, ulei de masline, mustar.

Ingrediente:Pastrav_cu_sos_de_usturoi_si_mustar

  • 1 kg păstrăv
  • 100 g mălai
  • 150 ml ulei
  • condiment din legume uscate
  • sare
  • piper negru măcinat
  • 1/2 lămâie pentru decor

Pentru maioneza de usturoi:

  • 4 căţei de usturoi
  • 100 ml ulei de măsline
  • 1 linguriţă muştar
  • 1 praf de sare

Mod de preparare:

Eviscerezi păstrăvii, îi cureţi de solzi, le tai cape­tele şi îi tai în jumătăţi. îi speli bine şi îi laşi să se scurgă. Presari peştele cu sare, piper şi condiment din legume uscate şi îl păstrezi 10 minute în frigider.

Treci bucăţile prin mălai şi le prăjeşti în baie de ulei, la foc mediu, pe ambele părţi. Cureţi usturoiul, îl zdrobeşti şi îl amesteci împreună cu usturoiul.

Picuri cantităţi mici de ulei şi amesteci într-un singur sens, până îl încorporezi pe tot. Serveşti păstrăvul cu feliuţe de lămâie, mămăliguţă caldă şi maioneză de usturoi.

Pastrav cu sos de usturoi si mustar

Pastrav_cu_sos_de_usturoi_si_mustar

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.