Pastrav cu sos de usturoi si mustar
PrinteazaPastrav cu sos de usturoi si mustar din: păstrăv, mălai, ulei, condiment din legume uscate, sare, piper negru macinat, lamaie, usutroi, ulei de masline, mustar.
- 1 kg păstrăv
- 100 g mălai
- 150 ml ulei
- condiment din legume uscate
- sare
- piper negru măcinat
- 1/2 lămâie pentru decor
Pentru maioneza de usturoi:
- 4 căţei de usturoi
- 100 ml ulei de măsline
- 1 linguriţă muştar
- 1 praf de sare
Mod de preparare:
Eviscerezi păstrăvii, îi cureţi de solzi, le tai capetele şi îi tai în jumătăţi. îi speli bine şi îi laşi să se scurgă. Presari peştele cu sare, piper şi condiment din legume uscate şi îl păstrezi 10 minute în frigider.
Treci bucăţile prin mălai şi le prăjeşti în baie de ulei, la foc mediu, pe ambele părţi. Cureţi usturoiul, îl zdrobeşti şi îl amesteci împreună cu usturoiul.
Picuri cantităţi mici de ulei şi amesteci într-un singur sens, până îl încorporezi pe tot. Serveşti păstrăvul cu feliuţe de lămâie, mămăliguţă caldă şi maioneză de usturoi.