Păstrăv cu spanac şi mămăligă
PrinteazaPăstrăv cu spanac şi mămăligă din: pastravi, spanac, apa, malai, cascaval, sos de soia, lamai, usturoi, sare, ulei, piper, patrunjel.
- 4 pastravi
- 500 g spanac
- un litru apa
- 300 g malai
- 300 g cascaval
- doua lingura sos de soia
- doua lamai
- 4 catei de usturoi
- o lingura cu sare mare
- ulei de floarea soarelui
- sare
- piper
- patrunjel
Mod de preparare:
Apa se pune la fiert împreună cu sarea mare şi când începe să clocotească se pune tot mălaiul şi se amestecă. Se ţine pe foc până când mălaiul s-a umflat şi s-a îngroşat compoziţia, se adaugă puţin piper şi caşcavalul dat pe râzătoare. Se amestecă, se toarnă în forme stropite cu apă rece sau unse cu ulei şi se fesă să se răcească.
Păstrăvii se curăţă, se eviscerează, se spală şi se condimentează. Se umplu cu felii de lămâie, usturoi feliat, fire de pătrunjel şi se aşază pe o tavă tapetată cu hârtie de copt. Se stropesc cu puţin ulei şi se introduc în cuptorul încins pentru 30 de minute. Spanacul se spală, se opăreşte în apă clocotită şi se prăjeşte uşor în ulei încins.
Se amestecă bine cu sosul de soia, piper şi pătrunjel tocat după gust. Se serveşte alături de păstrăv şi mămăligă caldă, totul presărat cu pătrunjel tocat.
Ca sa aiba un gust mai bun, spanacul se prajeste crud cu putin usturoi.
Păstrăv cu spanac şi mămăligă
Pofta buna!