Pastrav cu telina
PrinteazaO reteta gustoasa de pastrav cu telina din: pastravi, ceapa, usturoi, maioneza, lamai, vin alb, sare, piper si otet.
- 3-4 păstrăvi, de aproximativ 300-400 g fiecare
- o ceapă
- doi căţei de usturoi
- 400 g ţelină
- o cană de maioneză (pregătită dintr-un ou, untdelemn şi zeamă de lămâie)
- două lămâi
- un pahar cu vin alb
- sare
- piper
- o lingură de oţet
Mod de preparare:
Se pun la fiert două căni de apă cu sare, piper, vin, oţet. Se aruncă în această zeamă ceapa (curăţată şi crestată) şi usturoiul (tăiat felii). Păstrăvii (curăţaţi, evisceraţi, spălaţi) se fierb 20 de minute în acest amestec, apoi se trage vasul de pe foc şi se lasă să se răcească peştii în zeama în care au fiert.
După ce s-au răcit, se scot, se lasă să se scurgă şi cu foarfecele de bucătărie li se taie capetele şi cozile. Cu grijă, se extrage şira spinării.
Ţelina se dă pe râzătoare, se stropeşte cu zeama de la o lămâie şi apoi se amestecă bine cu maioneza. Peştele se serveşte pe pat de ţelină, cu câte un sfert de lămâie alături.
Poftă bună!