Pastrav cu varza de Bruxelles si conopida
PrinteazaPastrav cu varza de Bruxelles si conopida din: pastrav, conopida, varza de bruxelles, ardei, ceapa, usturoi, portocale, sare, piper, ulei de masline, patrunjel, sos de soia.
- 1 kg păstrăv
- 250 g conopidă
- 200 g varză de Bruxelles
- 1 ardei roșu
- 2 cepe
- câțiva căței de usturoi
- 2 portocale
- sare
- piper
- 60 ml ulei de măsline
- pătrunjel
- sos de soia
Mod de preparare:
Cureți ceapa și usturoiul și le tai mărunt. Cureți peștele, îl eviscerezi și îl speli bine. Ungi peștele cu 2 linguri ulei și îl așezi pe un pat de ceapă tăiată mărunt.
Îl stropești cu zeama de la o portocală, îl presari cu piper și puțină sare și introduci tava în cuptorul cald, la foc mijlociu, pentru 20 de minute.
Separat cureți și speli legumele rămase. După caz, le tai în bucăți mari. Le fierbi în abur pentru 15 minute.
Repartizezi în farfurii peștele și legumele și le stropești cu zeama portocalelor rămase și sosul de soia. Decorezi cu frunze de pătrunjel.
Pastrav cu varza de Bruxelles si conopida
Pofta buna!
Asta trebuie sa fie foarte interesant