Păstrăv cu vin roşu

Printeaza

O reteta delicioasa de pastrav cu: rosii, ciuperci, arpagic, patrunjel, ceapa, usturoi, vin rosu, ulei, apa, sare, piper.

Ingrediente:

  • doi păstrăvi
  • 500 g roşii
  • 300 g ciuperci
  • 150 g arpagic
  • o legătură de pătrunjel
  • o ceapă
  • 4 căţei de usturoi
  • 500 ml vin roşu
  • 75 ml ulei de floarea soarelui
  • 500 ml apă
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Păstrăvii se curăţă, se eviscerează şi se spală. Se condi­mentează, se aşază într-o tavă şi se înconjoară cu ciuperci tăiate felii. Arpagicul se curăţă de foi, se spală şi se presară peste peşte.

Roşiile se spală, se taie rondele şi se aşază deasupra peştelui. Ceapa şi ustu­roiul se curăţă de foi, se toacă mărunt şi se presară peste peşte. Se adaugă pătrunjel tocat, se toarnă deasupra vinul amestecat cu uleiul şi apa şi se coc în cuptorul încins până scade sosul şi se îngroaşă.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.