Pastrav la cuptor cu cimbru si lamaie
PrinteazaPastrav la cuptor cu cimbru si lamaie din: păstrăv, cimbru proaspăt, sare Maldon, piper negru, ulei de masline, lamaie, dafin.
Ingrediente:
- 4 x 455 g păstrăv, curăţat de solzi şi eviscerat (rugaţi vânzătorul)
- 2 mâini de cimbru proaspăt cules
- sare Maldon şi piper negru proaspăt măcinat
- 3 linguri de ulei de măsline
- 2 lămâi
- 3 frunze de dafin cât mai proaspăt posibil
Mod de preparare:
Incălziţi în prealabil cuptorul la cea mai mare temperatură. Spălaţi păstrăvul în interior şi exterior şi uscaţi-l pe un şervet de hârtie.
Folosind un pisălog şi un mojar, zdrobiţi cimbrul împreună cu o linguriţă de sare Maldon şi ulei de măsline (sau tocaţ-il foarte fin). Frecaţi păstrăvul în interior cu acest amestec; ungeţi-i burta şi pielea.
Tăiaţi lămâile în jumătate şi apoi capetele, ca să fie plate. Cu vârful cuţitului, faceţi o incizie în fiecare jumătate de lămâie şi înfigeţi o frunză de dafin în ea.
Puneţi păstrăvul şi lămâile pe o tavă şi coaceti în cuptor aproximativ 10 minute. Pentru a verifica dacă păstrăvul e bine făcut, încercaţi să trageţi carnea de pe os în partea cea mai groasă.
Dacă se desprinde uşor, înseamnă că e gata, dacă nu, mai ţineţi-l în cuptor câteva minute. Pielea ar trebui să fie crocantă atunci când s-a făcut.
Serviţi păstrăvul împreună cu lămâia, pe care o puteţi stoarce deasupra.
Pastrav la cuptor cu cimbru si lamaie
Pofta buna!