Pastrav la cuptor cu cimbru si lamaie

Printeaza

Pastrav la cuptor cu cimbru si lamaie din: păstrăv, cimbru proaspăt, sare Maldon, piper negru, ulei de masline, lamaie, dafin.

 

Ingrediente:

  • 4 x 455 g păstrăv, curăţat de solzi şi eviscerat (rugaţi vânzătorul)
  • 2 mâini de cimbru proaspăt cules
  • sare Maldon şi piper negru proaspăt măcinat
  • 3 linguri de ulei de măsline
  • 2 lămâi
  • 3 frunze de dafin cât mai proaspăt posibil

 

Mod de preparare:

Incălziţi în prealabil cuptorul la cea mai mare temperatură. Spălaţi păstrăvul în interior şi exterior şi uscaţi-l pe un şervet de hârtie.

Folosind un pisălog şi un mojar, zdrobiţi cimbrul împreună cu o linguriţă de sare Maldon şi ulei de măsline (sau tocaţ-il foarte fin). Frecaţi păstrăvul în interior cu acest amestec; ungeţi-i burta şi pielea.

Tăiaţi lămâile în jumătate şi apoi capetele, ca să fie plate. Cu vârful cuţitului, faceţi o incizie în fiecare jumătate de lămâie şi înfigeţi o frunză de dafin în ea.

Puneţi păstrăvul şi lămâile pe o tavă şi coaceti în cuptor aproximativ 10 minute. Pentru a verifica dacă păstrăvul e bine făcut, încercaţi să trageţi carnea de pe os în partea cea mai groasă.

Dacă se desprinde uşor, înseamnă că e gata, dacă nu, mai ţineţi-l în cuptor câteva minute. Pielea ar trebui să fie crocantă atunci când s-a făcut.

Serviţi păstrăvul împreună cu lămâia, pe care o puteţi stoarce deasupra.

Pastrav la cuptor cu cimbru si lamaie

Pastrav_la_cutor_cu_cimbru_si_lamaie

 

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.