Pastrav delicios cu legume, vin alb si condimente

Printeaza

Pastrav delicios cu legume, vin alb si condimente din: pastravi, rozmarin, ciuperci, lamaie, sare, usturoi, ulei, vin, piper.

Ingrediente:

  • 4 păstrăvi evisceraţi de 250 g fiecare
  • 4 crenguţe rozmarin verde
  • 300 g ciuperci
  • 2 lămâi
  • 5 căţei de usturoi
  • 2 fire de praz
  • 2-3 linguri ulei de măsline
  • 1 pahar vin alb, sec
  • sare şi piper, după gust

 

Mod de preparare:

Sărezi şi piperezi păstrăvii. Pui câte o crenguţă verde de rozmarin în fiecare peşte. Cureţi cu grijă ciupercile înainte de a le spăla şi apoi le toci. Tai o lămâie în rondele subţiri. Scoţi coaja de la a doua lămâie şi recuperezi zeama.

Toci mărunt căţeii de usturoi. Speli bine prazul, păstrând doar partea comestibilă. Il tai în rondlle subţiri.

Incălzeşti cuptorul la 210 grade Celsius. Torni uleiul de măsline pe fundul unui vas termorezistent.

Pui ciupercile, cei 4 păstrăvi, pe care îi acoperi cu prazul şi cu rondelele de lămâie, usturoiul, apoi torni vinul deasupra vasului, în mod uniform.

Acoperi totul cu o folie de aluminiu şi prinzi marginile ermetic. Dai tava la cuptorul deja încins, pentru 30 de minute.

Scoţi apoi tava, înlături folia de aluminiu de deasupra ei şi reintro­duci tava în cuptor pentru 10 minute, pentru ca peştele să prindă o crustă frumoasă, aurie.

Serveşti peştele cald, alături de legume, aşezate pe farfurii, cât mai estetic şi garnisite cu puţin pătrunjel verde tocat fin.

 

 

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.