Pastrav cu dovlecei si cimbru
PrinteazaPastrav cu dovlecei si cimbru din: file de pastrav, dovlecei, bulgur, fire de cimbru, oregano, lamaie, ardei capia, spanac, usturoi, sos de soia, zahar, ulei de masline, otet, sare, piper, ghimbir.
Ingrediente:
- 4 fileuri de păstrăv
- doi dovlecei
- 150 g bulgur
- 4 fire de cimbru
- 4 fire de oregano
- două lămâi
- 4 ardei capia
- 200 g spanac baby
- 4 căţei de usturoi
- 30 ml sos de soia
- 20 g zahăr tos
- 100 ml ulei de măsline
- 20 ml oţet de mere
- sare
- piper
- ghimbir
Mod de preparare:
Fileurile se spală, se ung cu ulei, se condimentează şi se presară cimbru.
aşază pe o tavă tapetată cu hârtie de copt, se presară felii de usturoi, se stropesc cu suc de lămâie şi se introduc în cuptorul încins.
Se coc la foc mediu 25 de minute, se scot pe un platou şi se păstrează la cald.
Dovleceii se spală, se scurg de apă şi se taie rondele potrivit de groase. Se amestecă bine cu ulei de măsline, sos de soia, sare şi piper.
adaugă zahărul tos, oregano şi se amestecă, apoi se frig pe grătarul încins până devin sticloşi.
Bulgurul se clăteşte, se opăreşte cu apă clocotită, se scurge şi se pune într-un bol.
amestecă împreună cu sare, piper şi puţin ulei, se pune in boluri mici, apoi se răstoarnă pe farfurii.
pun alături fileurile de peşte, spanacul amestecat cu ardeii caipia feliaţi, puţin ulei şi oţet şi se servesc imediat.
Pastrav cu dovlecei si cimbru
Pofta buna!