Pastrav cu fasole verde si sunca uscata
PrinteazaPastrav cu fasole verde si sunca uscata din: păstrăv, sare, piper, lămâi, unt, cimbru, pancetta (şuncă uscată), ulei de măsline, fasole verde, usturoi, oţet balsamic.
Ingrediente:
- 4 păstrăvi evisceraţi cu cap
- sare, piper
- 2 lămâi tăiate felii
- 1 lingură mare unt
- 1 legătură cimbru
- 8 felii pancetta (şuncă uscată)
- 4 linguri ulei de măsline
- 400 g fasole verde
- 4 căţei de usturoi tăiaţi felii
- 2 linguri oţet balsamic
Mod de preparare:
Se încinge cuptorul la 220 °C; Se tapetează o tavă cu hârtie de copt. Se spală peştele, se şterge şi se crestează transversal.
Se sărează şi se piperează în interior şi la exterior; se repartizează pe o tavă cu crestăturile în sus.
Se umple fiecare peşte cu felii de lămâie, două fire de cimbru şi puţin unt. Se pun deoparte 4 felii de lămâie.
Restul de cimbru se repartizează pe păstrăvii umpluţi şi se aşază pe fiecare câte o felie de lămâie.
Se acoperă cu o felie de şuncă şi se înfăşoară fiecare-peşte. Se stropesc cu puţin ulei; se coc 15-20 min. până ce şunca devine crocantă. .
Se opăreşte fasolea în apă clocotită 3-5 min.; se trece prin jet de apă rece. Se încinge untul într-o tigaie şi se căleşte usturoiul cca 3 min.
Se adaugă fasolea şi se ia’ . totul de pe foc; se adaugă sare şi oţet balsamic. Peştele se serveşte cu fasolea verde.
Pastrav cu fasole verde si sunca uscata
Pofta buna!