Pastrav cu fasole verde

Printeaza

Patrav cu fasole verde din: pastravi, ulei, sare grunjoasa, usturoi, malai, piper, cimbru, fasole verde, ulei de masline, otet balsamic, bacon, rosie, ardei capia, lamaie si patrunjel verde.

Ingrediente:Patrav_cu_fasole_verde

  • 4 pastravi
  • ulei pentru prajit
  • sare grunjoasa
  • 4 catei usturoi
  • 100 g malai
  • piper macinat
  • cimbru uscat

pentru garnitura:

  • 600 g fasole verde fideluta
  • 3-4 lingurite ulei de masline
  • otet balsamic
  • 100 g bacon afumat
  • o rosie
  • un ardei capia
  • o lamaie
  • o legatura patrunjel verde

 

Mod de preparare:

Se spală păstrăvii în 3-4 ape, se şterg cu un prosop absorbant de bucătărie şi se condimentează cu sare, piper, cimbru şi usturoi măcinat.

Se acoperă şi se lasă aproximativ o oră la macerat. Se curăţă fasolea, se rupe şi se pune să fiarbă în apă cu sare.

Se taie baconul cubuleţe, roşia şi ardeiul la fel şi se călesc în puţin ulei. După ce s-au rumenit, se con­dimentează cu sare şi piper şi se dau la rece.

Fasolea fideluţă fiartă se pune într-un bol, se potriveşte cu sare şi piper, se adaugă uleiul de măsline şi oţetul balsamic.

Păstrăvii se trec prin mălai şi se prăjesc în uleiul încins. Se scurg de ulei pe un prosop de hârtie şi se servesc pe pat de fasole verde.

Pe deasupra, se presară baconul prăjit, felii de lămâie şi pătrunjel.

Patrav cu fasole verde

Patrav_cu_fasole_verde

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.