Păstrăv cu fenicul
PrinteazaO reteta delicioasa de pastrav cu fenicul din: pastravi, fenicul, rosii cherry, vin alb sec, dovlecel, vanata, broccoli, sare, piper, ulei de masline si orez.
- 4 pastravi
- un fenicul
- 250 g rosii cherry
- 250 ml vin alb sec
- un dovlecel
- o vanata
- 500 g broccoli
- sare
- piper
- ulei de masline
- orez
Mod de preparare:
Păstrăvii se curăţă, se eviscerează, li se îndepărtează capetele şi cozile. Se presară sgre, se pun într-un castron şi se ţin la rece o oră. Broccoli se spală, se rup bucheţele mici, se fierbe în apă cu sare şi se pun într-o strecurătoare.
Feniculul se spală, se taie felii subţiri şi se aşază într-un cas¬tron. Dovlecelul şi vânătă se spală, se scurg de apă şi se taie felii potrivit de groase.
Se stropesc legumele cu ulei, se condimentează, se frig pe grătarul încins, se pun într-un castron şi se păstrează la cald. Se scot bucăţile de păstrăv de la rece, se aşază într-o tavă, se toarnă deasupra ulei de măsline, se presară piper, se toarnă vinul alb şi se introduc în cuptorul încins.
Se ţin la foc mediu până ce carnea peştelui a devenit albă şi sosul din tavă a scăzut. Se scoate şi se serveşte alături de legumele fripte, broccoli fiert şi roşiile cherry.
Păstrăv cu fenicul
Pofta buna!