Pastrav fiert cu mamaliguta
PrinteazaPastrav fiert cu mamaliguta din: pastravi, smantana, sare, unt, marar, malai, apa, unt.
- 4-6 păstrăvi mijlocii
- 6 linguri cu smântână
- sare
- 1 lingură cu unt
- mărar tocat
- 300 g mălai
- 1 l apă caldă
- sare
- 1 lingură cu unt
Mod de preparare:
Păstrăvul este un peşte cu came delicată, fără solzi care să necesite să fie curăţaţi. Când se serveşte la masă se înlătură pielea care se desprinde uşor.
Curăţaţi peştii de aripi, faceţi o incizie pe burtă, goliţi cu atenţie şi săraţi pe dinăuntru. Lăsaţi să stea cu sarea pe ei 10 min. Scurgeţi şi spălaţi iar cu apă rece. Uscaţi peştii în prosop de bumbac şi puneţi-i pe rând în unt cald să se rumenească uşor.
Schimbaţi peştii în vas mai mare, turnaţi smântână peste ei şi lăsaţi să fiarbă la foc mic 20 min. Săraţi şi continuaţi fierberea 2-3 min.
Stingeţi focul, presăraţi mărar tocat peste smântână, lăsaţi să se răcească 10 min şi serviţi cu pâine proaspătă sau mămăligă.
Pofta buna!