Pastrav fiert
PrinteazaPastrav fiert
- 1 kg peşte
- 1, 1/2 lămîie
- 500 g cartofi
- 1 lingură unt
- 1 legătură pătrunjel
Mod de preparare:
Alegem păstrăvi mici, îi curăţăm, îi spălăm şi cu 10-15 minute înainte de a servi la masă, îi punem în vasul de peşte, în apă clocotită şi sărată. Acoperim şi lăsăm să fiarbă încet 10-12 minute.
Tragem vasul de la foc şi scoatem grătarul cu păstrăvii ; îi punem fierbinţi în farfurie, garnisim cu felii de lămîie tăiate în două şi cu cartofi fierbinţi, opăriţi cu unt. Presărăm frunze de pătrunjel.
Servim la masă cu unt topit, strecurat printr-un tifon, sau cu sos olandez.
Pofta buna!
Incoming search terms:
- pastrav fiert
- https://www restaurantedelux ro/pastrav-fiert html