Pastrav in folie la cuptor
PrinteazaPastrav in folie la cuptor din: pastravi, rosii, ardei grasi, praz, usturoi, lamaie, patrunjel, ulei, sare, condiment.
- 4 pastravi proaspeti
- 200 g rosii proaspete sau congelate
- 2 ardei grasi
- 1/4 praz
- 2 capatani de usturoi
- 1 lamaie
- cateva fire de patrunjel
- 2 linguri ulei pentru uns foliile
- sare
- condiment din legume uscate
Mod de preparare:
Cureţi peştii de solzi şi viscere, le tai aripioarele şi îi speli bine atât în interior, cât şi la exterior.
Cureţi şi speli legumele. Zdrobeşti usturoiul şi îl amesteci împreună cu roşiile decojite şi tocate, pătrunjelul fin tocat şi puţină sare.
Tai bucăţi potrivite de folie, astfel încât peştele să fie învelit în totalitate, fără să curgă lichid.
Ungi foliile cu ulei, aşezi peştii şi îi presari cu condiment din legume, după gust.
Ii umpli cu compoziţia de roşii amestecată cu rondele de praz şi cu fâşii subţiri de ardei.
Stropeşti peştii cu zeamă de lămâie şi îi îmbraci în folie.
Aşezi peştii în folie şi îi coci la foc mediu. După 20 de minute, scoţi tava, desfaci folia şi introduci peştele în cuptor 10 minute, ca să se rumenească frumos.
Il serveşti alături de garnitura preferată.
Pastrav in folie la cuptor
Pofta buna!