Bulgur este un aliment sănătos și nutritiv obținut prin procesarea boabelor de grâu de culoare întunecată, în special grâu dur. Acesta este prefiert și uscat înainte de a fi decojit și zdrobit în diferite dimensiuni de granule. Bulgurul este folosit în bucătăriile din Orientul Mijlociu, Asia de Vest […]
Păstrăv în fulgi de porumb
PrinteazaPăstrăv în fulgi de porumb din: pastravi, iaurt, pesmet, fulgi de porumb, rosii, lamaie, usturoi, sare, piper si boia dulce.
Ingrediente:
- 2 păstrăvi curăţaţi şi spălaţi
- 200 g iaurt
- 100 g pesmet
- 200 g fulgi de porumb fără adaosuri de zahăr
- 2 roşii
- 1 lămâie
- 3 căţei de usturoi
- sare
- piper
- boia dulce
Mod de preparare:
Păstrăv în fulgi de porumb: In prima fază iaurtul se sărează-piperează-boiază şi se amestecă bine cu zeama de lămâie.
În acest amestec se aşează păstrăvii şi se lasă o oră la rece.
În paralel, pesmetul se pune peste fulgii de porumb uşor fărâmiţaţi, iar prin acest amestec se tăvălesc păstrăvii care mai apoi se prăjesc în ulei până devin crocanţi.
Preparatul se serveşte cu roşii tăiate cubuleţe, usturoi zdrobit, sare şi pătrunjel verde.
Pofta buna!
Cotlet de porc cu sos de miere și usturoi
cotlete de porc, miere, usturoi, sos de soia, ulei de masline, ghimbir, sare, piper. Această rețetă este o combinație delicioasă între dulce și sărat, cu o notă subtilă de condiment dată de ghimbir. Carnea de porc este gătită până devine fragedă și se topește în […]
Salata de falafel la air fryer
Salata de falafel la air fryer din: usturoi, varza kale, naut, coaja de lamaie, faina, chimion, coriandru, sare, suc de lamaie, ulei, castravete, patrunjel, menta, iaurt Falafel gata in jumatate de ora?! Mai mult decat atat, fara a trebui sa prajesti chiftelutele! Si pentru ca mancam sanatos, renuntam la pita sau lipie si servim falafel […]