Pastrav cu sos de portocale din: pastrav, portocala, vin, ulei, unt, smantana, capere, sare, piper. Ingrediente: 500 g pastrav zeama de la o portocală 1 portocală pentru decor 50 g unt 125 g smântână 1 borcan cu capere (100 g) 1 pahar cu vin alb ulei de măsline sare piper alb piper negru Mod […]
Păstrăv la grătar cu caju şi unt cu usturoi
PrinteazaO reteta de pastrav la gratar cu caju si unt cu usturoi din: pastravi, ulei vegetal, cimbru, unt, caju, usturoi si suc de lamaie.
- 2 păstrăvi, curăţaţi
- ulei vegetal, pentru uns
- 2 linguriţe de cimbru
- 60g de unt
- 60g de caju, crud
- 2 căţei de usturoi, tocaţi mărunt
- sucul de la 1 lămâie
Mod de preparare:
Se încinge grătarul sau cuptorul pe funcţia grill.
Se crestează adânc pielea peştelui, de trei ori pe fiecare parte (se taie capetele, dacă preferi).
Se unge peştele cu ulei şi se asezonează, la exterior şi în interior, cu sare, piper şi cimbru.
Se coace pe grătar sau sub grill 4 minute pe fiecare parte, până piele devine rumenă şi carnea este tare la atingere.
Se topeşte untul într-o tigaie şi se prăjesc în el nucile caju.
Se adaugă usturoiul, apoi sucul de lămâie, sare şi piper după gust.
Se pune peştele pe farfurie şi se toarnă deasupra sosul de unt şi caju.
Se serveşte cu pâine sau cartofi fierţi.
Păstrăv la grătar cu caju şi unt cu usturoi
Pofta buna!
poate iti place si:
Pastrav cu coriandru la cuptor
Pastrav cu coriandru la cuptor din: pastrav, coriandru, ceapa verde, ardei iuti, telina, usturoi, sos de soia, lamaie, ulei de susan, ardei, sare, piper, ulei de masline. Ingrediente: 1 păstrăv 1 legătură coriandru verde 2 legături ceapă verde 1 bucată mică de ghimbir 2 ardei iuţi roşii 1 legătură ţelină verde 3 căţei de usturoi 2 […]
Pofta buna!