Păstrăv la grătar cu lămâie

Printeaza

O reteta gustoasa si delicioasa de Păstrăv la grătar cu lămâie din: pastravi, ulei, lamai, usturoi, sare si piper.

Ingrediente:

  • 6 pastravi intregi
  • 6 linguri cu ulei
  • 3 lamai
  • 6 catei de usturoi
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Curăţă păstrăvii cu o râzătoare specială (mai întâi solzii, apoi pe interior), având grijă să nu se rupă. Pe cât posibil, păstrează-i întregi (cu tot cu cap). Dacă nu ai ustensile speciale pentru curăţat peştele, e bun si un cuţit mic.

După ce-i cureţi, pune-i pe un şervet absorbant, sărează-i şi piperează-i. In această etapă, poţi folosi condimente pentru peşte, dar şi usturoi tocat mărunt pe care-l pui în interior. Stropeşte-i cu ulei de măsline şi lămâie şi lasă-i deoparte!

Taie două lămâi în rondele. Incinge uleiul într-o tigaie grill şi pune peştii şi feliile de lămâie. Lasă să se rumenească timp de cinci minute pe fiecare parte. Aşază-i pe un platou, decorează cu mărar şi bucăţi de lămâie.

Păstrăv la grătar cu lămâie

Pofta buna!

 

Incoming search terms:

  • cum se curata pastravul

1 comentariu

  1. Vreau si eu din pastravul asta

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.