Păstrăv la grătar cu lămâie
PrinteazaO reteta gustoasa si delicioasa de Păstrăv la grătar cu lămâie din: pastravi, ulei, lamai, usturoi, sare si piper.
- 6 pastravi intregi
- 6 linguri cu ulei
- 3 lamai
- 6 catei de usturoi
- sare
- piper
Mod de preparare:
Curăţă păstrăvii cu o râzătoare specială (mai întâi solzii, apoi pe interior), având grijă să nu se rupă. Pe cât posibil, păstrează-i întregi (cu tot cu cap). Dacă nu ai ustensile speciale pentru curăţat peştele, e bun si un cuţit mic.
După ce-i cureţi, pune-i pe un şervet absorbant, sărează-i şi piperează-i. In această etapă, poţi folosi condimente pentru peşte, dar şi usturoi tocat mărunt pe care-l pui în interior. Stropeşte-i cu ulei de măsline şi lămâie şi lasă-i deoparte!
Taie două lămâi în rondele. Incinge uleiul într-o tigaie grill şi pune peştii şi feliile de lămâie. Lasă să se rumenească timp de cinci minute pe fiecare parte. Aşază-i pe un platou, decorează cu mărar şi bucăţi de lămâie.
Păstrăv la grătar cu lămâie
Pofta buna!
Incoming search terms:
- cum se curata pastravul
Vreau si eu din pastravul asta