Păstrăv la grătar cu pătrunjel şi lămâie
PrinteazaO reteta de pastrav la gratar cu patrunjel si lamaie din: pastravi, ulei de masline, sare de mare, piper, patrunjel, unt si lamaie.
- 2 păstrăvi intregi, curăţaţi
- ulei de măsline
- sare de mare şi piper negru
- frunzele tocate de la o legătură mare de pătrunjel proaspăt
- bucăţele mici de unt
- 2 lămâi, una rasă de coajă şi tăiată felii, cealaltă tăiată în două
Mod de preparare:
Încinge cuptorul la maximum. Crestează fiecare păstrăv de 10 ori pe fiecare parte. Fiecare crestătură trebuie să aibă 0,5 cm adâncime. Unge peştele cu ulei de măsline, condimentează cu sare şi piper.
Umple cavitatea abdominală cu mult pătrunjel tocat şi cu feliile de lămâie. Aşază peştii pe un grilaj, în tava pentru cuptor. Presară deasupra coaja de lămâie, adaugând în tavă şi jumătăţile de lămâie. Acoperă peştii cu cubuleţe de unt şi introdu-i la cuptor, la circa 15 cm faţă de grătar.
Coace în jur de 6 minute pe fiecare parte, până devin crocanţi şi aurii. Stoarce lămâia din tavă peste peşte şi serveşte cu o salată.
Pofta buna!