Pastrav in aluat
PrinteazaPastrav in aluat din: pastrav, masline, ceapa, aluat, lamaie, smantana, anason.
- 4 păstrăvi potriviţi
- 20 de măsline fără sâmburi
- 4 cepe potrivite
- 200 g aluat fraged (sau aluat foitaj)
- 1 lămâie
- 100 g smântână
- 2 linguriţe de anason
Mod de preparare:
Curăţă peştele de aripioare, solzi şi maţe, spală-l bine, apoi umple-l cu câte 3 măsline şi 3 sferturi de ceapă.
Sărează-l şi stoarce zeama de la o jumătate de lămâie pe fiecare peşte.
Intinde foaia de aluat cât mai subţire şi împarte-o în 4. Pune câte un peşte deasupra fiecărei foi şi unge-l din belşug cu smântână.
Inveleşte peştele cu aluat, ca pe cornuleţe. Ai grijă să nu se rupă, iar la sfârşit lipeşte cu puţină apă. Dă peştii înveliţi la cuptor pentru 40 de minute.
Pastrav in aluat
Pofta buna!