Pastrav in aspic
PrinteazaPastrav in aspic din: pastrav, morcov, ceapa, dovlecel, usturoi, lamaie, gelatina.
- 2 păstrăvi
- 1 morcov
- 1 ceapă
- 1 păstârnac
- 1 dovlecel tăiat cubuleţe
- 5 căţei usturoi zdrobiţi
- 1 lămâie
- 3 pliculeţe gelatină
- frunze de ceapă verde, tăiate fin
- sare
- piper
- 1 ardei gras roşu
Mod de preparare:
Cureţi peştii de solzi şi îi tai bucăţi. Cureţi, speli legumele şi le pui la fiert în apă, împreună cu peştii şi cu sare, după gust. îi ţii pe foc 30 de minute, apoi adaugi cubuleţele de dovlecel şi de ardei gras şi mai laşi 10-15 minute.
Dai deoparte, scoţi bucăţile de păstrăv, legumele, adaugi usturoiul şi strecori zeama.
Separat, prepari gelatina conform indicaţiilor de pe ambalaj, apoi o încorporezi în zeama călduţă.
Aşezi feliile de peşte în boluri, adaugi cubuleţe de dovlecel şi de ardei gras, rondele de ceapă verde, torni zeama şi le ţii la temperatura camerei până se răcesc, apoi le dai la frigider.
Serveşti peştele în aspic cu feliuţe de lămâie şi cu ceapă verde tăiată.
Pofta buna!