Pastrav in crusta de malai
PrinteazaO retete de peste, pastrav in crusta de malai cu cartofi, dovlecei, rozmarin, faina, usturoi, boia dulce sare, piper si ulei de floarea soarelui.
- 4 păstrăvi
- 800 g cartofi mici
- doi dovlecei
- două fire de rozmarin
- 3 linguri de mălai
- 3 linguri de făină
- o căpăţănă usturoi
- o lingură de boia dulce
- sare
- piper
- ulei de floarea-soarelui
Mod de preparare:
Cartofii se curăţă de coajă, se spală, se scurg de apă şi se prăjesc în ulei încins. Când sunt gata, se scot într-un castron, se presară boiaua dulce, patru căţei de usturoi pisaţi, rozmarin tocat, sare şi piper după gust.
Se amestecă, se acoperă cu un capac şi se păstrează la cald. Păstrăvii se curăţă, se eviscerează, se taie bucăţi şi se spală. Se scurg de apă, se trec sub un amestec de sare, piper, mălai şi făină.
Se prăjesc în ulei încins, se scot pe un şervet absorbant ca să elimine uleiul în exces şi se, aşază pe un platou.
Dovleceii se spală, se scurg de apă, se taie rondele, se condimentează şi se prăjesc în puţin ulei. Se aşază alături de peşte, împreună cu cartofii calzi şi se servesc imediat. Din usturoiul rămas se prepară un mujdei la care se adaugă puţin ulei şi rozmarin tocat.
Poftă bună!