Pastrav in crusta de malai

Printeaza

O retete de peste, pastrav in crusta de malai cu cartofi, dovlecei, rozmarin, faina, usturoi, boia dulce sare, piper si ulei de floarea soarelui.

Ingrediente:Pastrav in crusta de malai

  • 4 păstrăvi
  • 800 g cartofi mici
  • doi dovlecei
  • două fire de rozmarin
  • 3 linguri de mălai
  • 3 linguri de făină
  • o căpăţănă usturoi
  • o lingură de boia dulce
  • sare
  • piper
  • ulei de floarea-soarelui

 

Mod de preparare:

Cartofii se curăţă de coajă, se spală, se scurg de apă şi se prăjesc în ulei încins. Când sunt gata, se scot într-un castron, se presară boiaua dulce, patru căţei de usturoi pisaţi, rozmarin tocat, sare şi piper după gust.

Se amestecă, se acoperă cu un capac şi se păstrează la cald. Păstrăvii se curăţă, se eviscerează, se taie bucăţi şi se spală. Se scurg de apă, se trec sub un amestec de sare, piper, mălai şi făină.

Se prăjesc în ulei încins, se scot pe un şervet absorbant ca să elimine uleiul în exces şi se, aşază pe un platou.

Dovleceii se spală, se scurg de apă, se taie rondele, se condimentează şi se prăjesc în puţin ulei. Se aşază alături de peşte, împreună cu cartofii calzi şi se servesc imediat. Din usturoiul rămas se prepară un mujdei la care se adau­gă puţin ulei şi rozmarin tocat.

 

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.