Pastrav in pergament cu legume
PrinteazaPastrav in pergament cu legume din: pastravi, broccoli, ardei gras, ardei capia, fenicul, rosii, usturoi, telina, ardei iute, curry, vinete, rozmarin, ulei de masline, sare, piper, salata verde, lamaie, catraveti verzi, alune.
- doi păstrăvi mari
- 500 g broccoli
- doi ardei graşi
- doi ardei capia
- un fenicul
- două roşii
- 4 căţei de usturoi
- o tijă de ţelină
- un ardei iute
- 5 g curry pudră
- două vinete
- 10 g rozmarin uscat
- 150 ml ulei de măsline
- sare
- piper
- o salată verde
- o lămâie
- doi castraveţi verzi
- 100 g alune
Mod de preparare:
Păstrăvii se curăţă, se eviscerează, se spală şi se scurg de apă. Intr-o tavă se aşază două bucăţi de hârtie de copt şi se modelează sub formă de tăviţe.
Se aşază pe fiecare câte un păstrăv, bucăţi de broccoli, felii de ardei iute, bucăţi de ardei capia şi ardei gras tăiate julien.
Se presară feniculul tăiat felii subţiri, tija de ţelină feliată, usturoiul tocat sau feliat şi roşiile tăiate rondele. Intr-un bol se amestecă puţin ulei cu pudra de curry, sare, piper şi rozmarin după gust. Se adaugă puţină apă, se amestecă şi se toarnă peste ingredientele din tavă.
Se strâng hârtiile în aşa fel încât să rezulte două pacheţele din care să nu curgă nimic, se introduc în cuptorul încins şi se coc la foc mediu 25-30 de minute.
Vinetele se spală, se taie felii, se sărează, se lasă zece minute, apoi se ung cu ulei şi se frig pe grătarul încins.
Pastrav in pergament cu legume
Pofta buna!