Pastrav in sos de smantana cu piper si mustar
PrinteazaPastrav in sos de smantana cu piper si mustar din: pastrav, bulion, vin alb, ceapa, usturoi, dafin, smantana, piper, mustar, paturnjel, amidon, sare.
- 4 x 180 g file de păstrăv curătat, filetat, fără piele
- 300 ml bulion legume
- 300 ml vin alb
- 1 buc. ceapă tăiată julien
- 1 buc. usturoi tăiat feliute
- 2 buc. foi dafin
- 100 ml smântănă
- 1 lingurită piper verde sau roşu, din borcan (conservat)
- 2 linguri de mustar
- 1 lingură pătrunjel tocat mărunt
- amidon
- sare
- piper măcinat
Mod de preparare:
Bulionul de legume, vinul alb, ceapa, usturoiul şi foile de dafin se dau în clocot şi se fierb câtva timp pentru a obtine un bulion concentrat şi aromat în care se introduce peştele şi se poşează circa 5 — 8 minute, fără să fiarbă.
Se scoate peştele şi se ţine la cald.
Se strecoară prin sită, într-o tigaie 100 ml din bulionul în care a fiert peştele, se adaugă smântâna, piperul boabe, muştarul, se dă în clocot şi se leagă (îngroaşă) cu puţin amidon, ca să se formeze un sos consistent.
Se asezonează cu sare şi piper măcinat. Se amestecă pătrunjelul verde şi se toarnă peste peşte.
Pastrav in sos de smantana cu piper si mustar
Pofta buna!