Pastrav inabusit la cuptor
PrinteazaPastrav inabusit la cuptor din: pastrav, usturoi, lamaie, ulei, ciuperci, mazare, ceapa, cimbrisor, sare, piper.
- 2 păstrăvi
- 6 căţei de usturoi
- 1 lămâie
- ulei de măsline
- sare
- piper colorat
Pentru garnitură:
- 300 g ciuperci Champignon
- 200 g mazăre congelată
- 1 ceapă
- 1-2 căţei de usturoi
- 1 linguriţă cimbrişor uscat
- 1 lingură ulei
- zeamă de lămâie
- sare
- piper
Mod de preparare:
Se pregătesc două foi de hârtie de copt.
Păstrăvul se curăţă, se spală şi se pune în mijlocul hârtiei, se asezonează cu sare, piper, în interior se pune usturoi şi felii de lămâie, se stropeşte cu ulei şi zeamă de lămâie, apoi se înfăşoară în hârtia de copt şi se răsuceşte la capete.
Se introduce în cuptorul preîncălzit la 180 grade pentru circa 40 minute. Intre timp se căleşte ceapa mărunţită în puţin ulei, se adaugă ciupercile feliate, se asezonează cu sare, piper şi cimbrişor şi se înăbuşe până când le scade apa.
Mazărea se fierbe în apă cu sare, apoi se strecoară şi se adaugă la ciuperci împreună cu usturoiul pisat şi se potriveşte gustul cu zeamă de lămâie.
Pofta buna!