Pastrav inabusit
PrinteazaPastrav inabusit din: pastravi, lamaie, unt, mix de legume, sare si piper.
- 4 pastravi potrivit (sau 8 fileuri)
- 1 lamaie
- 100 g unt
- 500 g mix de legume congelate
- sare
- piper negru proaspat
Mod de preparare:
Dacă peştele este întreg, taie-l pe burtă, curăţă-l şi spală-l bine cu apă rece. Freacă-l cu sare şi piper pe dinăuntru şi pe dinafară. Dacă ai fileuri, doar şterge-le cu un şervet, apoi freacă-le cu sare şi piper.
Pune peştele în folie (să fie mai măricică), peste o porţie bună de legume, iar peste el, două felii subţiri de lămâie, cu tot cu coajă, spălată foarte bine înainte.
Pune deasupra câteva bucăţele de unt, apoi înveleşte totul cu folie, având grijă să nu deranjezi aranjamentul. Răsuceşte marginile foliei astfel încât să nu iasă sucul.
Nu strânge prea tare, ca să aibă loc înăuntru să se facă. Pune totul în tavă şi dă la cuptor, la foc potrivit, 25-30 de minute.
Pastrav inabusit
Pofta buna!
Azi se mananca peste si inca nu stiu cum sa-l fac