Pastrav inabusit

Printeaza

Pastrav inabusit din: pastravi, lamaie, unt, mix de legume, sare si piper.

Ingrediente:Pastrav inabusit

  • 4 pastravi potrivit (sau 8 fileuri)
  • 1 lamaie
  • 100 g unt
  • 500 g mix de legume congelate
  • sare
  • piper negru proaspat

 

Mod de preparare:

Dacă peştele este întreg, taie-l pe burtă, curăţă-l şi spală-l bine cu apă rece. Freacă-l cu sare şi piper pe dinăuntru şi pe dinafară. Dacă ai fileuri, doar şterge-le cu un şervet, apoi freacă-le cu sare şi piper.

Pune peştele în folie (să fie mai măricică), peste o porţie bună de legume, iar peste el, două felii subţiri de lămâie, cu tot cu coajă, spălată foarte bine înainte.

Pune deasupra câteva bucăţele de unt, apoi înveleşte totul cu folie, având grijă să nu deranjezi aranjamentul. Răsuceşte marginile foliei astfel încât să nu iasă sucul.

Nu strânge prea tare, ca să aibă loc înăuntru să se facă. Pune totul în tavă şi dă la cuptor, la foc potrivit, 25-30 de minute.

Pastrav inabusit

Pastrav inabusit

Pofta buna!

 

1 comentariu

  1. Azi se mananca peste si inca nu stiu cum sa-l fac

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.